KALAVERKKO 35mm 0,9m x 30m 0,15mm

Tilauskoodi: V350915
Kalaverkot
KALAVERKKO35mm09mx30m015mm_6418252335056_3.jpg
KALAVERKKO35mm09mx30m015mm_6418252335056_4.jpg
alk. 26,90 €
 Valitse kalaverkon silmäkoko
 Lisää ostoskoriin
KALAVERKKO 0,9m x 30m 0,15mm lanka - Katso silmäkoot valikosta

KALAVERKKO 35mm 0,9m 0,15 30m

 

Pietarin kaksoispaulaverkko 35mm 0,9m lanka 0,15 pituus 30m. Pietarin verkon Yleisverkko pyytävällä kaksoispauloituksella. Koneellisesti pauloitettu kalaverkko, jossa apupaulat on kiinnitetty varsinaisiin pauloihin läpi ommellen.

Kalalaji siika.

Verkon väri on sinertävänharmaa, joka on myös paras väri useimpaan suomalaiseen vesistöön. Kirkkaassa vedessä auringon paisteella se kiiltää vähiten ja on näkymättömin. Talvella jään alla on melko valottomat olosuhteet, joten verkon värillä ei juurikaan ole vaikutusta kalastavuuteen. Eniten verkon värillä on merkitystä kalastavuuteen pyydettäessä valoisaan aikaan kirkkaissa vesissä ja läheltä pintaa.

Ominaisuudet

  • Yläpaulana perinteinen korkkipaula ja apupaula
  • Kierteetön virkattu alapaula ja apupaula
  • Pehmeä verkkoliina kaksoissolmulla
  • Tikkauskohdat erittäin lujia
  • Verkko on heti laskuvalmiina lukkopuikkarilla
  • Vahvat päätypaulat, jotka ovat verkon kalastuskorkeutta matalammat ja näin estävät verkkoa repeytymästä kalastustilanteessa
  • Vahvat lenkit verkon päissä puikkaria ja toisiinsa sitomista varten
  • Kivikangas-tarkastusmerkki
  • Lanka 0,15mm
  • Vetolujuus 1,2kg

Sotkeentumaton Kalaverkko

Kaksoispaulaverkossa apupaula on tikattu kiinni tietyin välein varsinaisiin pauloihin, jolloin liinan silmät pääsevät liikkumaan tikkauksien välissä, mikä tekee verkosta herkän. Mitä herkempi verkko sen kalastavampi se on, sillä löysälle jäävä verkonliina ikään kuin koukkaa kalan. Kaksoispaulaverkko on helppo käsiteltävä kovassakin tuulessa ja raskaassa kalalastissa, koska apupaula antaa pauloille lisää tukevuutta ja se tekee lisäksi verkosta helposti oikenevan, lähes sotkeentumattoman. Hyvä paulojen vetolujuus on tärkeää kun kalastetaan syvältä, kovassa tuulessa tai käytetään verkonvetokonetta.

Pietarin verkon valinta kalalajeittain

Mitä ohuempi lanka, sitä paremmat saalit, mutta lyhyempi verkon käyttöikä. Siianpyynnissäkään ei ole aina järkevää käyttää ohutlankaisia 0,12 tai 0,15 mm vahvuisia verkkoja. Tärkeimmät kriteerit siika- ja kuhaverkon langanvahvuudeksi asettavat paikalliset olosuhteet ja kalaston koostumus. Hauki- ja taimenpitoisilla vesillä kannattaa kyseisille verkoille valita langan vahvuudeksi jopa 0,20 mm, kierretty monofil 0,12x3 tai IronSilk-monikuituliina. Voimakkaille kaloille kuten hauelle ja taimenelle on hyvä valita langanvahvuudeksi  vähintään 0,20 mm monofiili tai kierrettylankainen verkko.

Vetolujuudet

Verkonliinan joutuessa kovaan vetoon, katkeaa lanka herkimmin solmusta. Kivikankaan laadukkaissa Pietarin-liinoissa on solmun kestävyyttä parannettu ISO9002:9004 standardin mukaisella kuumennuskäsittelyllä, jolloin solmun jyrkistä mutkista saadaan jännitys pois ja samalla solmut kiristetään luistamattomaksi. Kierretyn monofiililangan vetolujuus on suurempi, kuin yksittäisten lankojen vetolujuuden summa. Lankojen kiertäminen toisiinsa lisää vetolujuutta. Yleensä iso kala ei ole vain yhdessä verkonsilmässä kiinni, vaan kalan paino jakaantuu verkossa laajemmalle alalle. Siksi myös ohutlankaisilla verkoilla voidaan saada moninkertaisesti isompia kaloja kuin  yhden langan vetolujuus edellyttää. 

Asiakaspalvelu
asiakaspalvelu@tuontitukku.fi
Tuotteen toimituskulut
Nouto Postista 5,90 €
SmartPOST 4,90 €
Postin kotiinkuljetus 9,90 €
Nouto Matkahuollosta tai Matkahuollon Pakettipisteistä 5,90 €
Nouto Matkahuollosta 5,90 €
Matkahuollon toimitus kotiovellesi 9,90 €
Kotiinkuljetus - Kaukokiito 35,00 €
Nouto myymälästä 0,00 €